Öckerö Fastigheters hanteras av Boplats

Öckerö Fastigheter har under sommaren 2021 flyttat den befintliga bostadskön och den interna omflyttningskön till Boplats plattform. Från och med den 15 februari sker även alla nyregistreringar i Öckerö Fastigheters bostadskö på Boplats. Detta ger en mer rättvis och effektiv uthyrningsprocess som innebär flera positiva förändringar:

  • ALLA i bostadskön har möjlighet att söka bostad samtidigt. Det krävs inte att personer som är före dig i kön måste tacka nej till ett erbjudande för att du ska kunna söka det lediga objektet. Då Öckerö Fastigheter AB är ett allmännyttigt bolag ger detta större möjligheter för de personer som verkligen är i behov av bostad att söka.
  • Större valmöjlighet ges vad gäller önskemål som till exempel maxhyra och boarea - sökande kan mer specifikt söka en viss typ av bostad och få notiser därefter.
  • Rättvist för sökande att själva söka de objekt man är intresserad av och inte bli påtvingad lägenheter – tidigare policy har varit att man åker ur kön efter tre erbjudanden och får börja om. Nu är det den sökande själv som får välja när och vilken lägenhet man är intresserad av att söka.

Boplats ägs av Göteborgs stad, och är en bostadsförmedling för dig som letar hyresrätt inom pendlingsavstånd till Göteborg. Alla lägenheter förmedlas enligt kötid. Är du tidigare anmäld i Öckerö Fastigheters bostadskö får du tillgodoräkna dig din kötid från det att du anmälde dig Öckerö Fastigheters bostadskö. För att stå kvar i bostadskön för Öckerö Fastigheter behöver du skapa ett konto på Boplats senast den 15 december, men det går bra att skapa kontot redan nu. Från och med den 15 februari sker även alla nyregistreringar i Öckerö Fastigheters bostadskö på Boplats.

Annonsering av lediga lägenheter
Öckerö Fastigheter började under sommaren 2021 att annonsera ut lediga lägenheter via Boplats och det är då viktigt att du som sökande har gjort en bostadsprofil på Boplats. Kostnaden för att stå på Boplats är 200 kr/år. När du är inloggad kan du se din kötid, välja önskemål och se vilka lägenheter som finns ute. Det finns även möjlighet att få notiser skickade om ett ledigt objekt matchar
din bostadsprofil. Om du inte kan logga in själv tillhandahåller Boplats kundtjänst via telefon. Som befintlig bostadssökande i Öckerö Fastigheters nuvarande bostadskö kommer du att kunna tillgodoräkna dig den kötid du haft hos oss och får därigenom förtur på våra bostäder gentemot befintliga bostadssökande på Boplats.

OBS! Anmälan måste göras senast 15 december 2021 för att du ska kunna tillgodoräkna dig din kötid.


Interna omflyttningskön
Den interna omflyttningskön kommer integreras med den nya bostadskön på Boplats. Våra befintliga hyresgäster som fortsatt är intresserade av att byta lägenhet behöver anmäla sig på Boplats där de kan tillgodoräkna sig tiden som hyresgäst hos Öckerö Fastigheter. Exempel: Har du varit boende sedan 2017-09-01 kan du tillgodoräkna dig den tiden på Boplats för Öckerö Fastigheters bostäder.
VIKTIGT! För att kunna göra ett lägenhetsbyte krävs det enligt lag att personen bott i lägenheten i minst ett år.


OBS! 15 december 2021 är sista dagen att skapa en bostadsprofil på Boplats för att du ska kunna tillgodoräkna dig tidigare kötid/boendetid.

Behöver du hjälp med att kontrollera hur lång kötid du har eller har frågor om varför Öckerö Fastigheters kö flyttats till Boplats; kontakta Öckerö Fastigheter.

Här skapar du ditt konto på Boplats och behåller din plats i Öckerö Fastigheters kö:

Kontakta Boplats kundtjänst på:
031-100 250, måndag till fredag 8-16.30 eller via e-postformulär.

Boplats kundtjänst kan hjälpa dig med att:

  • Skapa ett konto på boplats.se.
  • Betala avgiften och ställa dig i kö på Boplats.
  • Fylla i din profilsida och verifiera dina kontaktuppgifter.
  • Skapa bevakning för att få e-post om lediga lägenheter.
  • Söka lägenheter.Senast uppdaterad:

Frågor och svar
Registrera dig på Boplats
Uthyrningsploicy
Information om personuppgifter