Öckerö Fastigheters hanteras av Boplats

Öckerö Fastigheters bostadskö administreras sedan 2021 av Boplats. Detta ger en mer effektiv uthyrningsprocess som innebär flera positiva fördelar:

  • ALLA i bostadskön har möjlighet att söka bostad samtidigt. Det krävs inte att personer som är före dig i kön måste tacka nej till ett erbjudande för att du ska kunna söka det lediga objektet. Då Öckerö Fastigheter är ett allmännyttigt bolag ger detta större möjligheter för de personer som verkligen är i behov av bostad att söka.
  • Större valmöjlighet ges vad gäller önskemål som till exempel maxhyra och boarea - sökande kan mer specifikt söka en viss typ av bostad och få notiser därefter.
  • Rättvist för sökande att själva söka de objekt man är intresserad av och inte bli påtvingad lägenheter – tidigare policy har varit att man åker ur kön efter tre erbjudanden och får börja om. Nu är det den sökande själv som får välja när och vilken lägenhet man är intresserad av att söka.

Boplats ägs av Göteborgs stad, och är en bostadsförmedling för dig som letar hyresrätt inom pendlingsavstånd till Göteborg. Alla lägenheter förmedlas enligt kötid. Var du tidigare anmäld i Öckerö Fastigheters bostadskö får du tillgodoräkna dig din kötid från det att du anmälde dig Öckerö Fastigheters bostadskö.

 

Annonsering av lediga lägenheter
Alla tillängliga lägenheter annonseras via Boplats hemsida. Det är därför viktigt att du som sökande gör en bostadsprofil på Boplats. Att stå i kö hos Boplats medför en kostnad, mer om detta kan du läsa på Boplats hemsida.

När du är inloggad kan du se din kötid, välja önskemål och se vilka lägenheter som finns ute. Det finns även möjlighet att få notiser skickade om ett ledigt objekt matchar din bostadsprofil. Om du inte kan logga in själv tillhandahåller Boplats kundtjänst via telefon.

 

Tidigare bostadskö

Tidigare administrerade bolaget en egen bostadskö. De personer som stod i kön när Boplats tog över administrationen har fortsatt förtur med de ködagar de hade vid övertagandet, förutsatt att man anmält sig och fortsätter anmäla sig till Boplats.

 

Interna omflyttningskö?

Vi har ingen intern omfyttningskö utan den som är befintlig hyresgäst behöver anmäla sig till Boplats och samlar ködagar som alla andra köande.

VIKTIGT! För att kunna göra ett lägenhetsbyte krävs det enligt lag att personen bott i lägenheten i minst ett år.

 

Kontakta Boplats kundtjänst på:
031-100 250, måndag till fredag 8-16.30 eller via e-postformulär.

Boplats kundtjänst kan hjälpa dig med att:

  • Skapa ett konto på boplats.se.
  • Betala avgiften och ställa dig i kö på Boplats.
  • Fylla i din profilsida och verifiera dina kontaktuppgifter.
  • Skapa bevakning för att få e-post om lediga lägenheter.
  • Söka lägenheter.Senast uppdaterad:

Frågor och svar
Registrera dig på Boplats
Uthyrningsploicy
Information om personuppgifter