Dags att byta boende?

När det av någon anledning är dags för dig att byta boende, kan det vara bra att tänka på en del saker, för att göra flytten så smidig som möjligt.


När ska jag flytta ut?

Du är skyldig att lämna lägenheten senast kl. 12.00 dagen efter det att hyrestiden gått ut. Är den dagen lördag-söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton skall utflyttning ske nästa vardag efter röd dag.

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta). Du blir då folkbokförd på den nya adressen. Detta är gratis och kan göras i Skatteverkets e-tjänst eller via pappersblankett.. Vill du ha eftersändning av din post kan du beställa det via Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

När får jag flytta in?

Du har rätt att flytta in kl. 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Inträffar den dagen en lördag-söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton, skall inflyttning ske nästa vardag.


Senast uppdaterad: