Framtidens skollokaler är klara

Nu står äntligen de nya skolorna på Heden och Bratteberg klara. Efter flera års förarbeten och byggprocess har nu närmare 800 elever tillgång till en kreativ och modern utbildningsmiljö.

Hedens skola och förskola på Hönö har byggts till för att ta emot elever från förskola upp till årskurs nio. På Bratteberg har en helt ny skola byggts, också den för elever från förskola upp till nionde klass.
Innan byggstart gjordes ett omfattande förarbete i en programgrupp bestående av representanter från kommunen, byggherre, entreprenör, lärare, elever, föräldrar och arkitekt.
– Det var viktigt för oss att alla som ska använda lokalerna fått vara med och påverka. Vi har försökt få med så mycket som varit ekonomiskt möjligt, säger Peter Albinsson, projektchef på Öckerö Fastigheter.
De ljusa, öppna lokalerna är byggda så att samarbeten och möten står i centrum. Här får eleverna studera i kreativa miljöer i två moderna skolor anpassade för framtidens lärande.
– Målet var att skapa en mjukare skola, där man blandar barn i olika åldrar under samma tak och låta de olika pedagogikerna smitta av sig till varandra för en bra utbildningsmiljö. Det har varit en lång resa för att få alla bitar på plats inom de ekomomiska ramarna – och nu är vi där. Vi har fått två fantastiska skolor, barnen är glada och stolta och tycker att de har fått en cool skola, säger Torben Ferm, projektledare för programgruppen.
Skolorna har byggts av Öckerö Fastigheter i partneringavtal med NCC, och arkitekter är KUB Arkitekter.

Nyfiken på de nya lokalerna? På onsdagen den 1 mars håller båda skolorna Öppet hus mellan klockan 15.00 och 19.00. Elever, lärare och rektor kommer att guida runt i lokalerna och det bjuds på förfriskningar. Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: