Öckerö Fastigheter bygger hyresrätter på Björkö

Efter beslut i fullmäktige och på extra bolagsstämma är det nu klart att koncernen bygger 38 nya hyreslägenheter på Björkö.

Under sommaren genomförde Öckerö Fastighets AB upphandling av nya hyreslägenheter på tomten för gamla Björkdungen på Björkö. Totalentreprenör är Byggnads AB Tornstaden. Tornstaden beskriver projektet som "utgångspunkten i utformningen har varit att skapa ett öppet och välkomnande kvarter som harmoniserar väl med övriga bebyggelsen på Björkö, samt att skapa en helhet med fokus på både estetik, hållbarhet och ekonomi under hela livscykeln".

Förstora bilden

Björkdungens (Björkö 1:294) placering på Björkö

- Bolaget har fört diskussioner med många boenden på Björkö där det finns ett stort intresse av att bolaget möjliggör fler hyresrätter och med detta projekt kommer vi kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling av ön och kommuen, säger verkställande direktör Hans Andreasson.

I upphandlingen har bolaget efterstävat att skapa många mindre lägenheter som kan fungera för breda kategorier av unga och äldre. 16 av lägenheterna kommer vara 1/1,5 rum och kök och 14 stycken kommer vara 2 rum och kök. Fyra vardera kommer vara 3 rum och kök, respektive 4 rum och kök.

Området ligger central på Björkö med omedelar närhet till kollektivtrafik, skola/förskola, vårdcentralsfilial och livsmedelsbutik. Bygglovsansökan är inlämnad och rivning av befintlig skola planeras att påbörjas i slutet av 2022. Hyresrätterna planeras att stå färdiga under våren 2024.

Hyresnivåer kommer att förhandlas med Hyresgästföreningen under 2023 och därefter påböras uthyrningsprocessen.

Förstora bilden

Skiss över det framtida bostadsområdet på Björkö

Projektet är en strategiskt välval av bolaget för att möjliggöra Verksamhets- och affärsplanens mål om att år 2026 förvalta minst 500 bostadslägenheter.

- Vi är mycket glada över att kunna presentera ett projekt trots rådande konjunktur där Tornstaden presenterat ett välarbetat projekt till ett konkurreskraftigt pris, säger Hans Andreasson.

För frågor om projektet hänvisas till verkställande direktör Hans Andreasson via e-post: hans.andreasson@ockero.se

Senast uppdaterad: