VD Hans Andreasson svarar idag på en insändare

Idag publicerade Lokalbladet en insändare där det påstås att styrelsen tagit beslut om att gå över till BoPlats. VD klargör vad som gäller.

I ett protokoll som publicerats på kommunens hemsida finns ett citat från VD som säger "Vi kommer inte att fortsätta att ha en egen kö på sikt utan kommer att gå över till Boplats Göteborg. Det innebär att det är deras rutiner som kommer att gälla då när det gäller påminnelser med mera".

VD var ej deltagande på mötet och har inte heller fått frågan ställd innan varför citatet är direkt felaktigt. Dessutom är svaret i sig fel vilket förklaras i insändarsvaret som presenteras nedan.

"Under en diskussion i styrelsen framkom att man såg det som positivt att utreda möjligheten att gå över till BoPlats, för att på så vis få ge dem som står i bostadskön bättre överblick. Ett samarbete med BoPlats skulle också underlätta vårt arbete med att hantera själva hyreskontrakten. Något beslut har inte tagits av styrelsen ännu och tjänstemännen håller på att kika på vad det skulle innebära. En av de förbättringsmöjligheter som bolaget ser är att man vid en övergång skulle ge de som står i bostadskön en bättre insyn i var man befinner sig i kön. Detta är vad de flesta som ringer oss vill veta, varför administrationen skulle underlättas om vi samarbetade med BoPlats.

En eventuell övergång till BoPlats skulle inte innebära en förändring av de köregler som finns beslutade i bolagets uthyrningspolicy. Idag erbjuds en ledig lägenhet till den som stått längst i kön på respektive ö och till en viss lägenhetsstorlek. Som köande har du möjlighet att tacka nej två gånger men efter att ha tackat nej en tredje gång får man börja om från början i kön. Ett möjligt alternativ som utreds av tjänstemännen är en metod som används av många andra kommunala bolag. Den innebär att de som står i bostadskön aktivt söker en specifik lägenhet och att den person som stått längst i kön av de sökande och uppfyller andra villkor, såsom tillräcklig inkomst erbjuds lägenheten."

Länk till hela insändaren och alla svar

För mer info hänvisas till VD Hans Andreasson, mail hans.andreasson@ockero.se

Senast uppdaterad: