På måndag öppnas Närhälsans nya lokaler med verksamhet

Den 1/9 överlämnades Närhälsans nya lokaler i Öckerö centrum till hyresgästen men på måndag flyttar verksamheten över från befintliga lokaler på Björnhuvudsvägen, Hedens by och Norgårdsvägen.

Öckerö Fastigheter har haft en investeringsbudget på cirka 43 mnkr för byggnationen av Närhälsans nya lokaler med vårdcentral, rehabilitering, ungdomsmottagning och barnavårdcentral. Markarbetena påbörjades våren 2016 och nu drygt 1,5 år senare är lokalen redo för verksamhetsstart.

Totalentreprenör har varit NCC och hyresgäst är Västra Götalandsregionen (VGR). Ledord i projektering och utförande har varit en hållbar lösning för närvården med en funktionell och modern byggnad. I hyresavtalet finns också incitament där hyresvärd och hyresgäst ska leta efter gemensamma lösningar för att minska klimatpåverkan i form av onödig energikonsumtion. Byggnationen är också genomförd i enlighet med kraven för Miljöbyggnad silver.

Bolaget får löpande positiva kommentarer från allmänheten om dess utformning och inte minst tegelfasaden som ska hålla nere underhållskostnaderna och vara hållbar över tiden.

Lokalytan är ungefär 1 400 kvm och inhyser vårdcentral, barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomsneuropsykiatriskklinik, barn- och ungdomsmedicin och rehabiliteringsmottagning.

Den gamla vårdcentralen kommer att delvis byggas om till Fritidsgård med tillhörande mopedgarage. Användningsområde för övriga lokaler är inte slutgiltigt beslutat ännu.

Förstora bilden

Inflytten pågår för fullt

Förstora bilden

Den nya ingången

Förstora bilden

En inbjudande reception

Förstora bilden

Rehab har nya fräscha lokaler med moderna maskiner

Förstora bilden

På baksidan finns ingången till BVC

Senast uppdaterad: