Nu är de nya skolorna invigda

Onsdagen den 1 mars var det officiell invigning av de nya skolorna på Heden och Bratteberg. Under högtidliga former lämnade Öckerö Fastigheters styrelseordförande Ingvar Svensson över nycklarna till glada och stolta elever. Efter invigningen höll båda skolorna Öppet hus för allmänheten.

Särskilt inbjudna gäster, elever och personal bjöds på uppträdande av kulturskolelever, tal och mingel.
Heden var först ut med invigning klockan 13.00. Kulturskolechef Zandra Adolfsson höll i mikrofonen och berättade för elever, personal och särskilt inbjudna om arbetet med att bygga skolorna.
– Tankarna om två nya skolor började redan för tio år sedan. Alla tyckte samma sak – att ni barn och ungdomar är värda att satsas på. Det startades en programgrupp av arkitekter, entreprenörer, lärare och elever som har lyssnat in idéer och jobbat för att vi idag kan inviga två nya, fina skolor – Hedens skola och förskola, och Brattebergs skola och förskola.
På Hedens invigning sjöng eleverna Goliat av Laleh, medan blockflöjtsgruppen bjöd bland annat på en poppig version av Björnen sover. Högstadieelever från Hedenskolan dansade till Icona Pops Emergency.
Skolchef Karl-Johan Sjödin hyllade elevernas version av Lalehs Goliat och bad eleverna ge sig själva en stor applåd för det fina arbete de lagt ner under byggtiden. Han bad också eleverna att göra platsen till sin, en plats att lära sig saker och ha roligt. Han hoppades att eleverna ska minnas tiden på skolan med glädje och uppmanade alla att ta hand om varandra och vara stolta över sin skola.
Öckerö Fastigheters styrelseordförande Ingvar Svensson lämnade över nycklar till elever och överlämnandet avslutades av en fanfar av elever på kulturskolan.
Klockan 14 var det dags för ceremonin på Brattebergs skola och förskola. Liksom på Heden talade Robertho Settergren, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och tackade personal och elever.
– Vi har byggt de här skolorna för er – det är ni som är vår framtid.
Även här bjöds gästerna på underhållning av kulturskolan, och Ingvar Svensson lämnade officiellt över nycklarna till elever på skolan.
Efter ceremonierna bjöds eleverna på fika i sina klassrum medan inbjudna gäster minglade. Klockan 15.00 öppnades båda skolorna för allmänheten, två välbesökta och lyckade Öppna Hus.

För att se fler bilder från invigningarna och skolornas Öppna hus, se här.

Förstora bilden

Elever från kulturskolan framförde G.R.L:s Ugly heart, solist var Ylwa Åberg (utanför bild).

Senast uppdaterad: