Bassängen på Hedens by är åter i drift

Under sommar och höst har en genomgripande renovering gjorts av bassängen på Hedens By. 

Bolaget hade baserat på upprättad underhållsplan upphandlat ett större arbete med fokus på att byta renings- och ventilationsanläggning. Verksamheten var då planerad att kunna återupptas i augusti. Vid påfyllning av bassängen i augusti visade det sig dessvärre att det var läckage både i rör och i plastmatta.

Vi tog då beslut att ta bort befintlig matta och frigolit under matta, gjuta upp poolbotten 20 cm, lägga nya vattenrör från apparatrum till botten på bassängen, dränera ut vatten mellan bottenplatta och matta till en dräneringspump på utsida, lägga ny matta i pool och i skvalprännor samt byta belysning i poolen.

Detta innebar att verksamheten fick stänga under den nya renoveringstiden. Vi har dock upplevt en väldigt bra förståelse från verksamheten med en bra dialog och ett gott samarbete. Arbetena har därför flutit på bra.

Nu har vi en fullständigt renoverad bassäng, rening och ventilation. En fördel med renoveringen är att vi får bättre kontroll på värden (klor, flocknig, koldioxid, fukt, temperaturer m.m.) samt att backspolning av anläggning senare kan ske med automatik vilket är tidsbesparande. Vi hoppas nu kunna köra vår mest komplexa anläggning effektivare och att verksamheten är nöjd med att åter få ta bassängen i drift.

Senast uppdaterad: