Första spadtaget för framtida skolor

Onsdagen den 6 maj tog elever från Hedens skola det första symboliska spadtaget för byggstarten av tillbyggnaden av Hedens skola och bygget av den nya Brattebergsskolan.

Det markerar startskottet för Öckerö Fastighets AB:s största investeringsprojekt någonsin – och skapandet av två moderna F-9 
skolor med kreativa miljöer på Öckerö. De två nya skolorna innebär att 700 elever i Öckerö kommun får nya moderna lokaler. 

Inför en stor publik fick Alva Högberg och Daniel Torgersson, båda representanter för elevrådet på Hedens skola, äran att ta det första symboliska spadtaget när Öckerö Fastighets AB startade tillbyggnaden av Hedens skola på Hönö. Hedens skola ska växa från en F-6 till en F-9 skola och är en del av projektet Framtida skollokaler i Öckerö kommun, där också en helt ny F-9 skola på Bratteberg ingår. Det innebär att kommunen får två skolor för elever från förskola upp till årskurs nio. Skolor med stor spridning på elevernas åldrar får ofta ett mjukare klimat, och pedagoger kan följa barnen hela vägen.
Öckerö kommuns skolchef Kerstin B Schiller önskade elever och pedagoger lycka till under byggtiden.
– Det här är oerhört spännande. När skolan är klar kommer här att vara en härlig blandning av både små och stora barn, sade hon vid spadtaget.

Senast uppdaterad: