Öckerö Nät byggs ut helt affärsdrivet, utan skattesubventioner eller bidrag. Det är en spännande men också krävande process. Många kilometer kabel skall grävas ner i schakter. Med grävning finns det inte så många genvägar, och dessutom mycket oförutsett som händer, så det är utan jämförelse det absolut mest krävande momentet i projektet.
Vi arbetar hårt för att hålla bra ordinarie priser för anslutning. 2017 krävdes dock en höjning. Trots det är vårt ordinarie pris förhållandevis lågt jämfört med stora nationella nätägare som bygger ut i hela Sverige. När vi expanderar i nya områden försöker vi dessutom lämna stor rabatt. Vi tycker att det ska löna sig att vara med från början, och är övertygade om att det gynnar hela utbyggnadstakten av nätet. Byggpriserna för oss blir lägre när vi ansluter många kunder på samma gång som grävmaskinerna bygger kabelstråken i gatan.
Vilka rabatter vi har möjlighet att lämna varierar. Bäst förutsättningar har vi när nya områden byggs ut. Vi kommer på sikt även att pröva intresset för kampanjer i redan utbyggda områden. Det kan ge oss en ytterligare möjlighet att sänka priset något när många som tidigare avvaktat nu också väljer att ansluta sig till Öckerö Nät.
Fler och fler ser möjligheten att ansluta sin fastighet till nätet utanför kampanjperioderna, till våra ordinarie priser. Då är leveranstiden generellt kortare, och man beställer fiber när det passar en bäst. Det är väldigt motiverande för oss att höra hur otroligt nöjda många kunder är när de väl fått igång sina tjänster i nätet. Det stärker det vi redan vet att fiber är det i framtiden hållbara alternativet för digitala tjänster.Senast uppdaterad: