Öckerö Fastigheter tecknar sitt första gröna lån

Öckerö Fastigheter tecknade idag om ett lån på totalt 92 mnkr till ett så kallat grönt lån. Med detta menas ett lån där medel används för gröna investeringar.

Kommuninvest har godkänt projektet Framtida skollokaler Brattebergsskolan för så kallat grönt lån. Detta efter att projektet genomförts i enlighet med regelverket för Miljöbyggnad silver. De långivare som placerar pengar hos Kommuninvest säkerställer därmed att pengarna används till miljövänliga investeringar.

Projektet framtida skollokaler innebar en rivning och nybyggnation av huvudbyggnaden på Brattebergsskolan samt om- och tillbyggnad av Hedenskolan. Bägge skolorna omvandlades till moderna och framtidssäkra skolor från förskola till årskurs nio. De ljusa, öppna lokalerna är byggda så att samarbeten och möten står i centrum. Här får eleverna studera i kreativa miljöer i två moderna skolor anpassade för framtidens lärande.

Totalentreprenör var NCC och arkitekt var KUB Arkitekter.

Kommunens projektledare Torben Ferm uttryckte det som: "Målet var att skapa en mjukare skola, där man blandar barn i olika åldrar under samma tak och låta de olika pedagogikerna smitta av sig till varandra för en bra utbildningsmiljö".

Mer om Kommuninvest gröna lån finns att läsa på deras hemsida.

Länk

Förstora bilden

Senast uppdaterad: