Koncernens delårsrapport färdig

Koncernen Öckerö Fastigheter redovisar ett positivt resultat om 2,9 mnkr per 2018-08-31. För helåret prognostiseras ett resultat om 1,4 mnkr vilket kan jämföras med en budget på 1,2 mnkr.

Det fortsatt låga ränteläget tillsammans med att driftkostnader för bland annat hyra av moduler är något lägre än budgeterat lyfter delårsresultatet.En förväntad sänkning av bolagsskatten från 2019 ger en positiv resultateffekt om 0,2 mnkr beroende på att den uppskjutna skatten därmed värderas lägre än tidigare.

Hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen för år 2018 slutade med en överenskommelse om en genomsnittlig hyresökning med 0,68 % gällande från 1 januari 2018. Under året har den nya Fritidsgården tagits i bruk med Fritidsbank och mopedgarage. Under sommaren stod rehabs ombyggda lokaler på Hedens by klara för inflytt som korttidsboende.

Under året har golvet i Bergagårdsskolans gymnastikhall bytts, en större renovering av samlingslokalen på Solhöjden genomförts, fasadarbeten inklusive målning gjorts på Tallvägen och flera energiåtgärder på bland annat Centralförrådet och Fotö skola. Inom affärsområde Öckerö Nät har införsäljning genomförts på Hyppeln och Kalvsund och arbetet påbörjats på Rörö och Källö-Knippla.

Delårsrapporten hanteras i fullmäktige som informationsärende i november.

Länk till delårsrapporten Pdf, 203 kB.

Senast uppdaterad: