Hyror för 2018 förhandlade och klara

Från 1 januari höjs hyrorna med i snitt 0,68 % bland våra bostadshyresgäster.

2018 års hyresförhandlingar är avklarade och vi är nu överens med Hyresgästföreningen om att hyrorna från 1 januari 2018 ska höjas med i snitt 0,68 %. Vi är också överens om att hyrorna för nybyggda Heinövallen ligger fast för 2018 då de flyttade in under sensommaren varför höjningen för er andra kommer att bli 0,86 %. Det motsvarar för en genomsnittslägenhet 43 kr mer i månaden.

Anledningen till att vi löpande behöver höja hyrorna är dels för att våra kostnader för reparationer, vatten, sophämtning etc höjs, ofta mer än vad hyreshöjningarna varit, och dels för att fortsätta vår satsning på underhåll. Det märks kanske inte för alla men de senaste åren har underhållet varit betydligt över snittet bland bostadsföretagen i Sverige. Under 2017 la vi nästan 9 miljoner kronor på underhåll av våra bostadslägenheter.

Under 2018 fortsätter satsningen på förbättrade rutiner för skötsel av utemiljön vilket jag också hoppas ni märkte av redan under 2017. Dessutom hoppas vi börja en satsning på elbilsladdare i vissa av våra områden. Vi planerar att påbörja satsningen genom ett pilotprojekt bland de nya lägenheterna på Heinövallen.

Eftersom hyran höjs från 1 januari kommer ni behöva betala tre månader i efterhand. För att förenkla för er kommer denna höjning fördelas på avierna för april, maj och juni.

Senast uppdaterad: