Öckerö Fastigheter får bidrag för att bygga laddinfrastruktur för elfordon

Öckerö Fastigheter har tillsammans med Öckerö kommun sökt bidrag för att uppföra laddinfrastruktur för elfordon. I första hand kommer dessa nyttjas för kommunens egna verksamheter men det kan också komma att monteras i bostadsområden och på publika platser.

Via Klimatklivet har Öckerö Fastigheter fått beviljat bidrag för att bygga laddinfrastruktur för elfordon. Under vintern kommer upphandling av leverantör genomföras. I första hand kommer laddstationerna byggas för att nyttjas av kommunens och bolagets egna verksamhet som planerar att stegvis gå över mot fossilfria fordonsflottor.

Bidrag uppgår till upp emot 50 % av den totala investeringen och kommer göra det möjligt att snabbare och effektivare ladda el- och hybridbilar.

Vi genomför just nu intresseanmälan i området Heinövallen för att utröna om en efterfrågan finns för de boende och eventuellt på gästparkeringar. Tillägg på hyran för en parkeringsplats bedöms bli 300 kr i månaden för att få tillgång till laddaren. Därutöver betalar den som hyr för den faktiska förbrukningen av el som laddas.

Insatsen är ett steg i kommunens och fastighetsbolagets miljösatsning vilket tillsammans med bland annat vindkraftverket och energieffektiviseringar ska minska bolagets påverkan på miljön.

Senast uppdaterad: