Öckerö Nät AB

Snabbare internet finns inte

Ansluter du dig till Öckerö Nät får du tillgång till den absolut bästa bredbandsuppkopplingen som finns på marknaden idag. Optisk fiber innebär blixtsnabbt och driftssäkert internet som fungerar lika bra hur många ni än är som är uppkopplade samtidigt.

Med fiber via Öckerö Nät kan du få hastigheter upp till 1000 Mbit per sekund. Jämför det med 10Mbit per sekund som är en vanlig hastighet idag. Skulle du skicka 2500 bilder på sammanlagt 5 GB, skulle det ta några minuter med 100Mbit/sek. Med en uppkoppling på 1Mbit/s skulle det ta över 11 timmar! Kommer du upp i 1000Mbit/sek skulle du kunna teoretiskt sett kunna ladda hem en dvd-film på under en minut.

Men med en så snabb och driftsäker anslutning står du inte bara rustad för dagens internettjänster, utan även för framtidens. Med dagensteknik kan man komma upp i 1000 Mbit/sekund, men kapaciteten i själva den optiska fibern är i princip obegränsad.

Utbudet av internettjänster som kräver snabb uppkoppling ökar i en rasande takt. Det finns idag en mängd musik- och filmtjänster, och så kallade molntjänster blir allt vanligare. Molntjänster tillhandahåller ett utrymme på internet där man kan använda olika funktioner som tung programvara eller lagring av filer istället för att ta utrymme i den egna datorn.


Välj tjänster!

Bredbandswebben får du bra överblick över tjänster och leverantörer.

Senast uppdaterad: 2018-08-13 12.46

Öckerö Fastigheter är samlingsnamnet för kommunens fastighetsbolag. Vi är verksamma inom affärsområdena bostäder, lokaler och nät. Öckerö Fastigheter förvaltar bostäder, lokaler, servicehus, skolor, idrottsanläggningar och en digital IT-infrastruktur på Öckeröarna.

ÖCKERÖ FASTIGHETER | 031-764 56 00 | info@ockerofast.se

ÖCKERÖ NÄT | 031-763 24 05 | ockeronat@ockero.se

Gilla oss på Facebook
Vi finns på LinkedIn
Följ oss på Instagram