Uthyrningspolicy

För att söka lägenheter måste du vara registrerad, och du kan anmäla dig från och med det år du fyller 18. Anmälan görs via vårt formulär här på hemsidan. Du behöver inte betala någon årsavgift eller förmedlingsavgift.

Hur behåller jag min köplats?

För att du skall behålla din plats i kön måste du minst en gång om året, innan den 31 december, förnya din anmälan. Du är också själv ansvarig för att ändra dina personuppgifter såsom adress, telefonnummer, e-post med mera. Kötiden är personlig och kan aldrig överlåtas.

Om du får ett erbjudande

När en lägenhet blir ledig enligt din intresseanmälan och du är en av dem som stått längst i kö kontaktar Öckerö Bostads AB dig för visning av lägenheten. Du får då möjlighet att ta ställning till om den är intressant för dig. När du får ett erbjudande måste du svara i rätt tid. Svarar du nej eller inte alls räknas det som att du tackar nej till erbjudandet. Du har möjlighet att tacka nej två gånger. Om du tackar nej tre gånger stryks du ur kön.

Om du tackar ja till en lägenhet

Lägenheten erbjuds i befintligt skick, därför är det viktigt att du tittar på den innan du svarar. Lägenheten kommer att genomgå en besiktning innan ny hyresgäst tillträder och eventuella åtgärder kommer att utföras efter inflyttning. Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att du har fast inkomst, goda hyresreferenser samt inte belastas av betalningsanmärkningar/skulder hos kronofogden. Om kreditkontrollen eller övriga upplysningar inte visar på några anmärkningar tilldelas du den aktuella lägenheten och vi skriver ett kontrakt.

Förtur

Öckerö Bostads AB ägs av Öckerö Kommun och tillhandahåller lägenheter för personer som behöver extra stöd och tillsyn och som inte kan söka eller erhålla egen bostad. Förtur kan också förekomma för befintliga hyresgäster som önskar byta lägenhet. Ett krav är då att särskilda skäl föreligger.

Seniorboende

Personer över 60 år har förtur till Solhöjdens, Västergårds Bys och Hedens Bys lägenheter.

Inkomst

Man behöver inte ha fast anställning för att få en bostad, däremot behöver man styrka sin inkomst. Den inkomst man har ska räcka både till hyran och till din familjs försörjning enligt Konsumentverkets normer.

Antal boende

Antal personer i lägenheten skall vara rimlig i förhållande till lägenhetens storlek.

Hemförsäkring

Vid tecknande av hyreskontrakt ställer Öckerö Bostads AB krav på att du tecknar en hemförsäkring. Våra fastigheter är försäkrade men denna försäkring ersätter inte skador och omkostnader för hyresgäster som uppkommer i samband med brand eller dylikt.

Senast uppdaterad: 2020-07-04 12.23

Sök bostad