Öckerö Bostadsbolag AB

Vårfint på balkongen

Våren är här och med det möjligheten att sitta ute och njuta av solen. Vi ger er er här några fina vår- och sommartips för balkong och uteplats. Har du ingen balkong går det fint att ha en del av växterna även inomhus. 

Hyresgäster och hyresvärd har ett gemensamt ansvar för att det är snyggt på våra gemensamma ytor. Men tänk på att du som hyresgäst ansvarar för att det ser fräscht ut på din uteplats och balkong. Det gör mycket också för den allmänna trivseln i området.  Har du gröna fingrar piggar lite växtlighet upp. Penséer och ranunkler tål lättare frost och kan planteras tidigt.

Plantera i kruka. Vårt första och viktigaste tips för dig som bor i hyresrätt är: odla i kruka! Det är lättskött, du slipper rensa ogräs, kan flytta runt och möblera om bland dina växter. Om du vill samplantera olika växter, tänk på att det är bra om växterna vill ha ungefär samma mängd vatten. Det är också snyggt att plantera växter med höjdskillnader. När någon växt i blommat över kan man lätt byta ut den mot något annat som blommar senare på året. Då har du alltid en fräsch plantering.

Odla ätbart. Varför inte odla lite användbara växter? Kryddväxter är ofta tacksamma att odla, vackra att se på och det är praktiskt att ha örtkryddor till hands. Timjan och rosmarin är vanliga kryddväxter. Citronmeliss är gott till dessert. Det går också fint att odla till exempel tomater, smultron och jordgubbar i kruka.

Plantera i ampel. När temperaturen stigit ute kan en småblommig hängpetunia till exempel passa fint i ampel eller i en högre kruka. Den blommar rikligt hela sommaren. Att plantera i ampel sparar plats för dig som har balkong eller en liten uteplats.

Petunia

Tips och bilder: Blomsterfrämjandet

Senast uppdaterad: 2019-04-15 20.45

Öckerö Fastigheter är samlingsnamnet för kommunens fastighetsbolag. Vi är verksamma inom affärsområdena bostäder, lokaler och nät. Öckerö Fastigheter förvaltar bostäder, lokaler, servicehus, skolor, idrottsanläggningar och en digital IT-infrastruktur på Öckeröarna.

ÖCKERÖ FASTIGHETER | 031-764 56 00 | info@ockerofast.se

ÖCKERÖ NÄT | 031-763 24 05 | ockeronat@ockero.se

Gilla oss på Facebook
Vi finns på LinkedIn
Följ oss på Instagram