Öckerö Bostadsbolag AB

Färgsprakande höstbalkong

Än kan vi njuta av blomsterprakt på balkonger och uteplatser. Höstens lägre temperaturer och högre luftfuktighet gör växterna mer lättskötta än sommarblommorna, eftersom de inte kräver så mycket vatten. Sensommarens och höstens växter förgyller uteplatsen tills frosten slår till, och flera växter tål även att det fryser på lite som till exempel alunrot, prydnadskål och vissa sorters ljung.

Cyklamen är en utmärkt utplanteringsväxt på hösten – den vill ha det ganska svalt och gärna låga temperaturer på natten, och repar sig även efter lätt frost. Placerade ute i en kruka eller balkonglåda håller sig cyklamen mycket bra. Det viktigaste för att lyckas med cyklamen är att inte vattna den för mycket. Vattna gärna på fatet så att plantan kan suga upp vatten underifrån. Även hortensior och höstaster passar ypperligt i balkonglådan så länge temperaturerna håller sig över nollan. Prydnadspumpor i olika form och storlekar ger en extra färgklick och höstkänsla.


Senast uppdaterad: 2018-09-17 14.54

Öckerö Fastigheter är samlingsnamnet för kommunens fastighetsbolag. Vi är verksamma inom affärsområdena bostäder, lokaler och nät. Öckerö Fastigheter förvaltar bostäder, lokaler, servicehus, skolor, idrottsanläggningar och en digital IT-infrastruktur på Öckeröarna.

ÖCKERÖ FASTIGHETER | 031-764 56 00 | info@ockerofast.se

ÖCKERÖ NÄT | 031-763 24 05 | ockeronat@ockero.se

Gilla oss på Facebook
Vi finns på LinkedIn
Följ oss på Instagram