Öckerö Bostadsbolag AB

Dags att byta boende?

När det av någon anledning är dags för dig att byta boende, kan det vara bra att tänka på en del saker, för att göra flytten så smidig som möjligt.

När ska jag flytta ut?
Du är skyldig att lämna lägenheten senast kl. 12.00 dagen efter det att hyrestiden gått ut. Är den dagen lördag-söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton skall utflyttning ske nästa vardag.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flyttalänk till annan webbplats ) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.selänk till annan webbplats).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

När får jag flytta in?
Du har rätt att flytta in kl. 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Inträffar den dagen en lördag-söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton, skall inflyttning ske nästa vardag.


Senast uppdaterad: 2019-06-13 08.05

Öckerö Fastigheter är samlingsnamnet för kommunens fastighetsbolag. Vi är verksamma inom affärsområdena bostäder, lokaler och nät. Öckerö Fastigheter förvaltar bostäder, lokaler, servicehus, skolor, idrottsanläggningar och en digital IT-infrastruktur på Öckeröarna.

ÖCKERÖ FASTIGHETER | 031-764 56 00 | info@ockerofast.se

ÖCKERÖ NÄT | 031-763 24 05 | ockeronat@ockero.se

Gilla oss på Facebook
Vi finns på LinkedIn
Följ oss på Instagram