Öckerö Nät AB

Fiber är nu den vanligaste formen av fast bredband

Antalet abonnemang via fiber har ökat kraftigt och är nu den vanligaste formen av fast bredband i Sverige.

Det skriver Post- och telestyrelsens (PTS) i ett pressmeddelande. PTS rapport Svensk telemarknad för första halvåret 2014 visar att fiber nu har gått om xDSL, det vill säga bredband över det traditionella telefoninätet, som den dominerande formen av fast bredbandsuppkoppling.

– Det är glädjande att se att konsumenternas efterfrågan på fiber ökar snabbt, och att investeringarna i moderna bredbandsnät fortsätter. Såväl efterfrågan som investeringarna gör Sverige till ett föredöme för många länder inom EU, säger Göran Marby, generaldirektör för PTS.

Bredbandsabonnemang med höga hastigheter fortsätter att öka. Den sista juni 2014 fanns det 1,1 miljoner abonnemang på 100Mbit/s eller mer nedströms (det vill säga hastigheten på det du laddar ner från internet).

Läs mer

Senast uppdaterad: 2015-10-01 22.09


Öckerö Fastigheter är samlingsnamnet för kommunens fastighetsbolag. Vi är verksamma inom affärsområdena bostäder, lokaler och nät. Öckerö Fastigheter förvaltar bostäder, lokaler, servicehus, skolor, idrottsanläggningar och en digital IT-infrastruktur på Öckeröarna.

ÖCKERÖ FASTIGHETER | 031-764 56 00 | info@ockerofast.se

ÖCKERÖ NÄT | 031-763 24 05 | ockeronat@ockero.se

Gilla oss på Facebook
Vi finns på LinkedIn
Följ oss på Instagram