Medborgardialog för framtida bostäder på Ankaret

Öckerö Fastigheter har för avsikt att i framtiden bygga hyresrätter på gamla Ankaret-tomten på Öckerö. Ambitionen är att skapa ett modernt kvarter med 60-80 bostäder. Detaljplaneprocessen är nu igång och kommunen bjuder in till medborgardialog.

I det av fullmäktige antagna bostadsförsörjningsprogrammet lyfts särskilt hyresrättens viktiga roll för Öckerö kommuns framtid. Bolaget har för närvarande över 2 500 personer i sin bostadskö och många sökande till lediga lägenheter. Vi ser därför med tillförsikt fram emot möjligheten att inom framtiden bygga ett kvarter av moderna hyresrätter som ska möjliggöra en positiv utveckling av kommunen och Öckerö.

Just nu pågår detaljplaneprocessen där Öckerö kommun nu bjuder in till medborgardialog där allmänheten kan lämna synpunkter, förslag och ställa frågor kring hur framtiden för området skall se ut. Bolagets ambition är att skapa ett bra område med kombinationa av ett relativt sett stort utbud av nya hyresrätter och en levande centrum- och boendemiljö. För att möjliggöra detta krävs en ny detaljplan.

För att läsa mer om planprocessen, hur medborgardialogen går till och hur just du kan påverka hur området skall se ut så hänvisas till Öckerö kommuns hemsida.

Länk till kommunens hemsida avseende medborgardialogen.

Förstora bilden

Drönarvy över Ankaret efter genomförd rivning

Förstora bilden

Drönarvy över Ankaret efter genomförd rivning

Senast uppdaterad: