Öckerö Fastigheter upphandlar fiber-TV

Från januari 2019 planeras återstående lägenheter att börja anslutas till fiber-TV. Detta innebär att de analoga mottagningarna succesivt kommer att fasas ut. Vi upphandlar nu en leverantör av fiber-TV-tjänster.

Öckerö Fastigheter äger affärsområdet Öckerö Nät vilket bygger, äger och förvaltar ett öppet stadsnät med fiber. Vi kan på detta viset erbjuda kommunens fastighetsägare supersnabbt bredband, IP-telefoni och fiber-TV. Löpande har bolagets lägenhetsbestånd anslutits till det öppna stadsnätet vilket ger hyresgästerna möjlighet att beställa tjänster via fibernätet.

Som hyresvärd har vi en skyldighet att leverera obligatoriska tv-kanaler. Idag är Heinövallen redan driftsatt och endast fiber-TV erbjuds och på Breviksängar finns ett kollektivavtal via samfällighetsföreningen. Övriga lägenhetsområden planeras att succesivt anslutas till fiber-TV-nätet från januari 2019. Detta innebär att vi också kommer släcka ner det analoga nätet och fiber-TV blir då det enda alternativet.

Öckerö, Hönö, Fotö och Björkö är redan byggda och under 2018 och 2019 planeras Rörö, Källö-Knippla, Hyppeln och Kalvsund att byggas. Under 2019 och 2020 återstår därmed Grötö och Hälsö.

För hyresgästerna kommer det innebära avsevärda kvalitetsförbättringar med högkvalitativa utsändningar utan någon extra kostnad för de boende. Enda skillnaden blir att en digital-box som bolaget tillhandahåller behövs anslutas från lägenhetens fibernät till tv-apparaten. De boende som idag har privata abonnemang via det analoga nätet uppmanas därför att se över dessa då det från januari 2019 kan komma att bli omöjligt att nyttja dessa abonnemang.

Vi upphandlar nu den tjänsteleverantör som kommer erbjuda tv-tjänster till alla lägenheterna. De kanaler som är ett minimum i upphandlingen är SVT 1, SVT 2, Barnkanalen/SVT 24 samt Kunskapskanalen. Fler kanaler kan komma att erbjudas av vinnande leverantör.

På sidan Upphandling finns annons i TendSign och förfrågningsunderlag att ladda ned.

Senast uppdaterad: