Bengt och Maries lägenhet har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som ger ljus och rymd.

Erikssons trivs i sitt nya hem på Heinövallen

En av de första att flytta in i de nybyggda lägenheterna på Heinövallen var familjen Eriksson. Bengt och Marie Eriksson och dottern Matilda stortrivs i sin rymliga fyra på fjärde våningen. Vi har hälsat på hemma hos den nyinflyttade familjen.

Lägenheten är ljus, rymlig med högt och fritt läge. Familjen är överens om att det bästa med lägenheten är läget. Både den fantastiska utsikten och närheten till havet och Hönö-Klåva.
– Att få ha utsikt mot Vinga fyr känns fantastiskt. På bara några minuter kan man gå ner till en fin badplats, och om man vill gå ut och äta finns det på promenadavstånd, säger Marie.
Familjen kommer ursprungligen från Degerfors i Värmland, men har också bott i Hallsberg och Partille innan de flyttade till Öckerö 2014.
Bengt arbetar på Trafikverket och fick för ett antal år sedan möjlighet till förflyttning till antingen Stockholm, Malmö eller Göteborg.
– Göteborgsområdet var ett lätt val eftersom två av våra fyra döttrar redan bodde här. När en av döttrarna flyttade till Fotö så valde vi att flytta ut hit, säger Bengt.
– Jag har i hela mitt liv önskat att få bo nära havet. Vi har alltid sagt att när vi blir pensionärer ska vi flytta till västkusten, men nu har det ju löst sig så att vi kunde flytta hit tidigare, säger Marie.
De har stått i Öckerö Fastigheters bostadskö länge, men började med att hyra privat. När de såg att det skulle byggas lägenheter på Heinövallen anmälde de sitt intresse direkt.
– Jag ville hela tiden ha just den här lägenheten, så vi är väldigt nöjda. Och vi trivs väldigt bra på öarna. Det är ett litet samhälle med samma mentalitet som i Degerfors. När man går in i en affär så småpratar man med varandra och vi har blivit väldigt fint mottagna, säger Marie.
Att lägenheten är en hyresrätt ser de som en stor fördel.
– Det är så skönt att slippa att ha eget hus. Går något som sönder, lyfter man luren och ringer. Här finns alla bekvämligheter, och det är skönt att känna friheten i att inte riskera någon hög insats om man skulle vilja flytta, säger Bengt.
Nu ser de fram emot att göra sig hemmastadda i lägenheten och området.
– Vi har startat en sluten Facebook-grupp för oss som bor här på Heinövallen. Vi tänker att det kan vara trevligt för grannsämjan och att vi kan hjälpa varandra på olika sätt. Man kanske behöver katt- eller hundvakt, eller man kan ordna en gemensam fest.

Från den stora balkongen har familjen en härlig utsikt.

Ovanför diskbänken finns ett litet fönster så att man kan njuta av utsikten även när man fixar i köket. Marie tycker om syrenlila, vilket syns på detaljer i hela lägenheten. Det skapar ett enhetligt intryck.

Från sovrummets fönster är utsikten fantastisk!

Senast uppdaterad: 2017-08-15 15.05