Öckerö Fastigheter vill modernisera uppvärmning och förbättra servicen

Nyligen lämnade Öckerö Fastigheter in en förhandlingsframställan till Hyresgästföreningen inför hyresförhandlingarna som startar i december. Den önskade höjningen vill Öckerö Fastigheter bland annat använda till att förbättra underhåll och service, och byta till effektivare värmesystem.

Hyresförhandlingarna mellan Öckerö Fastigheter och Hyresgästföreningen startar med ett första förhandlingsmöte nu i december.
– Vi har skickat ett yrkande på en ökning på 3 %. För en genomsnittslägenhet skulle det innebära cirka 170 kronor i hyreshöjning per månad, säger vd Hans Andreasson.
Hyresökningen är tänkt att finansiera en rad satsningar på förbättringar för hyresgästerna. Bland annat pågår ett gediget arbete med att förbättra service och underhåll.
– De nöjd-kund-indexundersökningar som gjorts under året visar att våra hyresgäster bland annat tycker att vi brister i vårt underhåll. Vi vill vi ha möjligheter att ta krafttag för att förbättra detta.
– Vi vill också byta ut gamla uppvärmningssystem till nya miljövänligare alternativ och samtidigt göra om flera områden från kallhyra till varmhyra.
Kvar att förhandla om är också höjningen för de nya miljöhusen, där man tyvärr ännu inte kommit överens om finansieringen. Att bygga miljöhusen var nödvändigt när Öckerö kommun införde sopsortering med kompost. Miljöstationerna valdes ut i samråd med den lokala hyresgästföreningen.
– Vi har goda relationer med Hyresgästföreningen, och hoppas att vi nu ska få gehör för de satsningar vi vill göra.

Senast uppdaterad: