Halvårsavstämning av bolagets vindkraftverk

Sedan 2012 äger Öckerö Fastigheter vindkraftverket Fåleberg 3, som står utanför Mariestad.

Produktionen snurrar bokstavligen på. Dock var årets första hälft inte lika lyckad som första halvåret 2015. I år producerade verket 1 688 MWh första halvåret mot 2 770MWh samma period 2015. Blåsten rår man inte över och det är lika mycket otur i år som vi hade tur förra året. Vi hoppas naturligtvis på ett bättre andra halvår samt att byten av diverse delar från garantibesiktning kan optimera drift och ge oss ännu bättre resultat.

I övrigt har vi från 1:e juli drabbats av skatteökningar för producerad el i och med att riksdagen beslutade om att undanta vindkraftproduktion där elen används i egen verksamhet från energiskatt. Med denna förändring har vi valt att tillsammans med Öckerö Kommun gå ut med förfrågan om nytt elhandelsavtal där vi hoppas kunna hantera köpt och såld el på ett enklare sätt. Vår förhoppning är att få igång det nya avtalet från januari 2017.

Har du frågor om hur vi t.ex. arbetar med energi och elproduktionen i vindkraftverket kan du kontaka Ola Rybo, energi och VVS-ingenjör på:

ola.rybo@ockero.se

Senast uppdaterad: