Nu bygger vi 60 moderna lägenheter på Heinövallen

Öckerö Bostads AB har tecknat avtal med RA Bygg om att bygga 60 hyresrätter på Heinövallen. Vårt mål är att bygga moderna, trygga och prisvärda hyresrätter för alla åldrar.

Under 2014 förvärvade Öckerö Bostads AB marken vid gamla Heinövallen av Öckerö kommun. Här bygger Öckerö Bostads AB tre punkthus med 20 yteffektiva och moderna hyresrätter i varje hus. På sätt och vis blir detta Öckeröarnas första ”riktiga” flerbostadshus, med lägenheter i fyra våningsplan. Som exempel kan nämnas att alla lägenheter förbereds för tillgänglighet till moderna, digitala tjänster via fiberanslutning och datauttag i alla rum. Detta är inte minst viktigt för framtida trygghetstjänster.

Just nu pågår förberedande markarbeten för de nya husen. Om allt följer tidplanen så kommer lägenheterna att stå färdiga för nya hyresgäster till hösten 2017. Öckerö Bostads AB har ännu inte bestämt hur lägenheterna skall fördelas, men befintliga hyresgäster och personer i bostadskön kommer få förtur. Det betyder att du som är intresserad av ett tryggt, och modernt boende på Heinövallen bör anmäla dig till vår ordinarie bostadskö (klicka här för anmälan). 

De hus som är upphandlade består av 20 lägenheter vardera fördelat på två ettor, sex tvåor och elva treor och en fyra. Hyrorna kommer att förhandlas tillsammans med Hyresgästföreningen, så i dagsläget vet vi inte hur mycket de kommer att kosta i månaden.

Vi kommer att informera löpande om bygget på Heinövallen via ÖFAB:s projektsida för bygget du kan följa här, och senare i år kommer också en informativ broschyr berätta mer om de nya lägenheterna.

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Öckerö Bostads AB via växel 031 – 764 56 00 eller via info@ockerobo.se

Senast uppdaterad: