Öckerö Bostads AB vill bygga på Heinövallen

Öckerö Bostads AB har tecknat avtal med RA Bygg om att bygga 60 hyresrätter på Heinövallen.
– Vårt mål är att bygga moderna, trygga och prisvärda hyresrätter för alla åldrar, säger Hans Andreasson, vd för Öckerö Bostads AB.

Under 2014 förvärvade Öckerö Bostads AB marken vid gamla Heinövallen av Öckerö kommun. Här vill Öckerö Bostads AB bygga tre punkthus med 20 lägenheter i varje hus med yteffektiva och moderna hyresrätter. Just nu pågår projekteringsarbete och en dialog förs med intressenter som berörda grannar och kommunen inför den kommande bygglovsansökan. 
– Vi vill ge alla intresserade en möjlighet att komma med synpunkter så att kommuninvånarna känner sig nöjda med bygget. Det gör också bygglovsprocessen så smidig som möjligt, säger Peter Albinsson, projektchef. 
 Om allt följer tidplanen kommer byggnationen påbörjas under hösten med trolig inflytt i slutet av 2017.  Öckerö Bostads AB har ännu inte bestämt hur lägenheterna kommer att fördelas, men befintliga hyresgäster och personer i bostadskön kommer ha någon form av förtur. 
De hus som är upphandlade består av 20 lägenheter vardera fördelat på två ettor, sex tvåor och elva treor och en fyra. 
– Hyrorna kommer att förhandlas tillsammans med Hyresgästföreningen, så i dagsläget vet vi inte hur mycket de kommer att kosta i månaden, säger Hans Andreasson. 
Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Öckerö Bostads AB via  växel 031 – 764 56 00 eller via info@ockerobo.se

Senast uppdaterad: